Kaip tinkamai pasirinkti saulės modulius?

pagal | 2023 15 vasario

Saulės modulius žmonės renkasi vis dažniau ne tik namams, bet ir sodams, butams ir net verslams. Tačiau norint, jog saulės moduliai atsipirktų ir saulės elektrinė suteiktų galimybę sutaupyti, svarbu pasirinkti prekes, kurios būtų tinkamos būstui. Vienas iš kriterijų yra per metus sunaudojamas elektros energijos kiekis. Tai labai svarbu norint įsitikinti, jog saulės moduliai veiks tinkamai ir bus pakankamai galingi, jog suteiktų reikiamą kiekį elektros energijos. Jei pasirinksite per silpnos, jie negamins pakankamai saulės energijos, todėl neaprūpins reikiama elektros energija namų. Kitas kriterijus yra garantija. Keista, tačiau žmonės pamiršta, jog dažnai garantija nurodo, ar gaminys kokybiškas, ar ne. Jei teikiama garantija yra vos keliems metams, tuomet net negalvokite pirkti saulės modulių. Dažniausiai jie taikomi dešimtmečiai, o kartais net keliolikai metų. Kadangi saulės moduliai gali veikti 20-30 metų, svarbu pasirinkti kuo kokybiškesnius gaminius, jog jie ilgiau tarnautų ir suteiktų reikiamą naudą. Pasirinkus netinkamus saulės modulius rizikuojate ne tik nesutaupyti, bet ir būti netinkamai investavę, kadangi pinigai gali ir neatsipirkti.

Kokiais atvejais saulės moduliai gali būti nekokybiški?

Saulės moduliai gali būti nekokybiški tuomet, kai juos gamino gamintojas, turintis mažai patirties arba naudojantis nekokybiškas medžiagas. Tokiais atvejais nereikia stebėtis, kad saulės moduliai ne tik netinkamai veikia, bet ir nėra kokybiški, todėl dažnai atsiranda gedimų. Pasirinkus nekokybiškus saulės modulius, atsisakote galimybės gyventi ekologiškiau ir ekonomiškiau, kadangi jie neparūpins jums tiek saulės energijos, kiek reikia, todėl bus nelabai efektyvūs ir reikės ieškoti kitų būdų, kaip aprūpinti namus elektra.

Ar saugu pirkti internetu?

Pirkti saulės modulius saugu tiek fizinėse parduotuvėse, tiek internetu, jei perkama iš patikimų pardavėjų, kurie bendradarbiauja su patikimais gamintojais. Tokiais atvejais jie turėtų pasiūlyti jums konsultaciją ir ne tik parduoti gaminius, bet ir pasirūpinti, kad jie būtų tinkamai sumontuoti. Tie, kurie montuoja saulės modulius patys, deja, bet atsisako gauti garantiją. Tad jei norite, kad saulės moduliai veiktų kokybiškai ir nereikėtų susidurti su nesklandumais ateityje, būkite atidūs ir rinkitės tik gamintojus, kurie turi užtikrintą reputaciją ir neturi daug blogų atsiliepimų.