Agurkai viena populiariausių daržovių tarp mūsų, ir ne be reikalo. Jie yra maistingi, lengvai virškinami ir turi nemažai naudingų savybių organizmui. Tai viena iš vertingiausių daržovių, kurioms galima rinktis siekiant išlaikyti sveikatą. Šviežiais agurkais galime mėgautis vasarą, o kitu metų laiku – juos užraugti. Apie šio metodo naudą norime plačiau pasikalbėti šiame straipsnyje.
Kodėl verta rinktis raugintus agurkus?
Rauginti agurkai – tai viena iš sveikiausių raugintų daržovių. Jie ne tik kvepia ir yra puikaus skonio , bet ir ypatingai naudingi mūsų organizmui. Tačiau kodėl?
Pirma, rauginti agurkai padeda normalizuoti virškinimą. Tai ypač svarbu žmonėms, kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo. Be to, rauginti agurkai teigiamai veikia žarnyną, mažina skrandžio rūgštingumą bei padeda išvengti viduriuose esančių problemų.
Antra, rauginti agurkai turi teigiamą poveikį kraujagyslėms. Jie stiprina kraujagyslių sieneles, apsaugo nuo jų išsiplėtimo ir užkerta kelią kraujospūdžio problemoms.
Trečia, rauginti agurkai – tai puiki natūrali prevencija įvairioms ligoms. Jie padeda apsisaugoti nuo anemijos, skrandžio opų ir kitų ligų. Be to, rauginti agurkai gerina imuninę sistemą, leidžia organizmui geriau susidoroti su stresu ir yra puiki profilaktinė priemonė įvairioms infekcijoms.
Ketvirta, rauginti agurkai teigiamai veikia organizmo metabolizmą. Tai yra puiki priemonė svorio metimui. Rauginti agurkai yra maistingi ir turtingi vitaminais bei mineralais, todėl puikiai tinka tiems, kurie nori išlaikyti sveikatą ir gerovę.
Beto – tai yra vienas geriausių probiotikų, kurie yra svarbūs mūsų organizmui. Jie padeda atkurti ir užtikrinti normalią mikrofloros veiklą.
Nesudėtinga pasigaminti namuose
Raugintus agurkus nebūtina pirkti iš parduotuvės, juos galite nesunkiai namuose. Tam nereikia jokių specialių įgūdžių ar ingredientų. Užtenka turėti agurkų, druskos, acto ir vandens, o pagal skonį galima dėti česnakus, krapus.
Svarbus dalykas – ne visos agurkų veislės tinkamos rauginti. Labiausiai tinka rauginimui lauke augantys agurkai. Tad prieš raugdami agurkus, pasidomėkite, jų veisle, kitaip jie bus neskanūs.
Raugintus agurkus gamindami namuose, turite laikytis tam tikrų taisyklių. Pavyzdžiui agurkai turi būti kuo šviežesni, tik tokiu atveju raugimas bus sėkmingas.